DAGONDERSTEUNING

In het dagcentrum wordt een brede waaier van activiteiten aangeboden. Bij het opstellen van het activiteitenschema wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met interesses en mogelijkheden van de gasten. Ze krijgen inspraak in hun activiteitenschema.

Binnen sommige activiteiten worden de groepen bewust klein gehouden, zodat de begeleiders de gasten individueel kunnen benaderen (vb. snoezelen…). Bij andere activiteiten daarentegen zijn de groepen groot zodat men ook het groepsdynamische aan bod kan laten komen (vb. dansen, omni-sport, spel…)

Binnen de activiteiten wordt gestreefd naar de optimale ontplooiing en zelfstandigheid van de gasten. Dit proberen we te doen door gasten stapje voor stapje dingen aan te leren en te herhalen tot ze hun maximale niveau van zelfstandigheid kunnen bereiken.

De activiteiten die we in het dagcentrum doen zijn sportactiviteiten, netball, bowling, zwemmen, omnisport,..en handambachtelijke activiteiten zoals kaarsen, hout, klei, semi, kaartjes,...

De producten die we maken zijn te koop. Elk jaar tijdens het 2de weekend van december stellen we deze tentoon op onze kerstmarkt (toegang is gratis). Enkele keren per jaar staan we aan de ingang van de Carrefour in Diepenbeek . Bent u op zoek naar een creatief en orgineel cadeau spring dan gerust even binnen in onze gebouwen ( O.L.Vrouwstraat 18) voor een ruime keuze uit ons aanbod of een bestelling van bijvoorbeeld kaarsen, kaartjes, keramiek, confituur, olijfolie en zo meer.

 test dc