DAGONDERSTEUNING

Binnen de dagondersteuning bieden we een ruime waaier aan activiteiten.

Zo komen ambachtelijke, huishoudelijke, semi-industriële, sensoriële, ontwikkelingsgerichte, integratieve en sportactiviteiten aan bod.

Deze activiteiten worden zowel binnen de gebouwen van de dagbesteding als binnen de huizen aangeboden of in accommodaties in de regio.

In het horecagedeelte van De Plak in Diepenbeek baten we samen met onze gasten het café ‘De Poos’ uit als onderdeel van onze dagondersteuning.

Als gast heb je zelf inspraak in je eigen activiteitenschema. We doen jaarlijks een bevraging die peilt naar je interesses, zodat je jaarlijks een individueel op maat samengesteld activiteitenschema verkrijgt. Binnen de activiteiten streven we samen naar een maximale ontplooiing en zelfstandigheid. We leren je stapje voor stapje opdrachten en taken aan door ze voor of samen met jou te doen en te herhalen, zodat iedereen een mooi eindresultaat kan behalen. Enkele gasten nemen deel aan een job-coaching buiten de voorziening. Gasten die de pensioenleeftijd bereiken, kunnen kiezen voor een “vrij in te vullen pensioendag”, al dan niet ondersteund door de begeleiding.

Binnen sommige activiteiten wordt de groep bewust klein gehouden, zodat een individuele benadering mogelijk is (vb creatieve ateliers, snoezelen, …).

Bij andere activiteiten zijn de groepen groter, zodat het groepsdynamisch aspect aan bod kan komen (vb dansen, omni-sport, spel, …).

Elke gast heeft een begeleider als vertrouwenspersoon, de mentor. Hij/zij is je eerste aanspreekpunt en komt voor je welzijn op. Daarnaast staat de mentor in voor een aantal praktische en administratieve taken.

De producten die in de dagbesteding gemaakt worden (keramiek, kaarsen, houtwerk, kaartjes, confituur, koekjes, advocaat, olie, verzorgingsproducten, …), zijn te bewonderen en te koop. We stellen ze jaarlijks trots tentoon op de Kerstmarkt (De Plak), enkele keren per jaar aan de ingang van de Carrefour (Wijkstraat 37) en tijdens de openingsuren van ‘De Poos’ waar u onze gasten zelf aan het werk kan zien.

Nieuwigheden verschijnen sporadisch ook op onze FB-pagina “Tandem Winkel”.

In de volgende paragraaf bespreken we het huidige dagbestedingsaanbod uitgebreider.

 

Bent u op zoek naar een handgemaakt, creatief en origineel cadeau, spring dan gerust binnen voor een ruime keuze uit ons aanbod of een bestelling:

  • in onze gebouwen (OLVrouwstraat 18);
  • in ‘De Poos’ (Servaasplein 14).