HUIS 3

In Huis 3 ligt de klemtoon meer op rust en ontspanning in een aangepast tempo.

Hier verblijven vooral gasten die ouder worden en meer zorgnoden hebben op lichamelijk, medisch, mentaal of sociaal-emotioneel vlak.

Het accent in de werking verschuift hier naadloos tussen het onderhouden van je zelfredzaamheid naar het bieden van comfortzorg, met als belangrijkste doel je algemeen welbevinden. Het aanleren van “nieuwe” vaardigheden of het verhogen van je zelfredzaamheid is niet meer aan de orde, wel een “mooie oude dag”, waarbij eerder flexibel ingespeeld wordt op jou als individu en je wisselende mogelijkheden soms per dag, soms zelfs per uur.

Het echte “zorg op maat” maakt wel dat je aan je trekken komt doorheen rustige activiteiten en je eigen behoeften invulling. Op het programma hier staan onder andere een rustige start van de dag, wandelen, beweging, snoezelen, massage, koken, geuren, reminiscentie, winkelen in kleine groep, iets gaan drinken of eten, een tandem-fietstochtje, …

We trachten zoveel mogelijk de methode van Urlings te integreren in onze dagelijkse werking, al blijft dit inspanningen vergen op zowel individueel niveau als op organisatievlak.

 

.