Opvoed(st)er/teamverantwoordelijke woonondersteuning

Functieomschrijving

VZW Tandem biedt opvang voor volwassenen met een mentale beperking in Diepenbeek. Momenteel vangt Tandem 75 personen voltijds of deeltijds op. Dit gebeurt zowel in dag- als woonondersteuning.

In de woonondersteuning leven gasten samen in groep van ongeveer 7 personen. We zijn op zoek naar versterking voor ons team van de woonondersteuning.

In deze werking begeleiden we het dagdagelijkse leven en bieden we allerhande activiteiten aan. Als begeleider sta je in voor de invulling van deze activiteiten en het betrekken van de gasten bij de huishoudelijke taken. Je biedt ondersteuning aan de gasten zowel op persoonsgericht als lichamelijk vlak. Je levert een actieve bijdrage aan de communicatie, informatiedoorstroming en samenwerking op niveau van het team en het netwerk van de gasten.

Als teamverantwoordelijke heb je verschillende beleidsmatige taken en sta je in voor de aansturing van de collega’s uit het team. Je leidt de teamvergaderingen. Je maakt de planning op en bent het aanspreekpunt bij wijzigingen. Je staat in goed contact met de gasten, collega’s, ouders en vrijwilligers.

Profiel

Je hebt een goede persoonlijke en spontane omgang met personen met een handicap. Je bent vlot en ruimdenkend. Je straalt vertrouwen uit en bent goed in het organiseren. Je bent een teamspeler maar eveneens resultaatgericht. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om te overleggen met collega’s en gasten en je bezit veel verantwoordelijkheidszin en kan zelfstandig werken.

Je bent vlot met je handen en je kan verschillende activiteiten aanbieden. Je bent goed en zedelijk en kan hier een attest van voorleggen. Je bent flexibel, zowel in handelingen als in het opvangen van extra diensten. Je bent leergierig ingesteld. Je hebt een rijbewijs.

Jobgerelateerde competenties

 • Informatie verzamelen over de situatie van de zorgvrager en samen de sociaal-educatieve interventiewijze bepalen
 • Zorgvragers de sociale en beleefdheidsregels tijdens de dagelijkse activiteiten uitleggen
 • De dagelijkse activiteiten organiseren voor de zorgvrager(s), de uitvoering opvolgen en tussenkomen bij conflicten of incidenten
 • Samen met de zorgvrager het sociaal-educatieve project opvolgen en een handelingsplan voorstellen
 • Informatie over individuele dossiers verstrekken en uitwisselen met het team, magistraten, medisch personeel, leerkrachten of betrokken commissies, ....
 • Collectieve sociaal-educatieve acties evalueren (bereikte doelstellingen, moeilijkheden, …)
  De informatie doorgeven (partners, financiers, ..)

Persoonsgebonden competenties

 • Flexibiliteit
 • Communiceren
 • Verantwoordelijkheid
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Zelfstandigheid

Aanbod

Verloning volgens barema PC 319.01.

80% aan B1c en 20% aan B1b

Zo snel mogelijk opstarten

Plaats tewerkstelling

TANDEM
O.L. Vrouwstraat 18 3590 DIEPENBEEK

Toon op kaart

Waar en hoe solliciteren?

Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact: Mevr. Sylvie Ryckx

Solliciteer nu

Heb je interesse in deze functie dan kan je via mail je kandidatuur doorgeven aan Sylvie Ryckx : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Solliciteren met CV
Motivatiebrief toevoegen
Sollicitaties tot en met 4 september 2023